Over ons

Penning Architectuur en Stedenbouw

Over ons

Over Penning Architectuur & Stedenbouw

Over ons

Over Penning Architectuur & Stedenbouw

Penning Architectuur en Stedenbouw is opgericht in 1994 door ir. Karin Penning. Met ruim 25 jaar ervaring en brede kennis helpen wij klanten met het realiseren van hun wensen door middel van de meest markante gebouwen. Als architectenbureau realiseren wij ons terdege dat vergroening en verduurzaming ook beginnen bij ons. Door gebouwen met een focus op milieu en energiezuinigheid te ontwerpen, leveren wij panden op die vele decennia bijdragen aan het verlagen van de ecologische voetafdruk. We houden van een uitdaging en werken met plezier aan meer complexe projecten. Projecten waarin diverse vraagstukken samenkomen, zijn onze expertise.

”Het uitwerken naar detailniveau tot te realiseren projecten is voor ons vanzelfsprekend.”

N

Focus op milieu en energiezuinigheid

N
Meer dan 25 jaar ervaring en ruime kennis
N
Creatief en uitdagend

Over mij

Over ir. Karin Penning, architect.

Na haar opleiding Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven (afgestudeerd architectuur en urbanistiek) is de eerste ervaring opgedaan in het buitenland. In Barcelona is gewerkt onder andere aan ontwerpen van het hockeystadion en telefooncentrale voor de Olympische Spelen en aan het ontwerpen van pleinen. Daarna heeft architect ir. Karin Penning onder andere ervaring opgedaan in grootschalige internationale projecten als architect in dienst van het Office for Metropolitan Architecture.

“Afgestudeerd op herbestemming ziekenhuiscomplex naar hotel met conferentiecentrum en woningen”

Waarom Penning Architectuur en Stedenbouw?

Door middel van onze ruime kennis en ervaring ontwerpen we integraal waarbij we panden opleveren die vele decennia bijdragen aan het verlagen van onze ecologische voetafdruk. We ontwerpen de ruimte, berekenen volgens bouwbesluit en de BENG, vragen de vergunning aan, werken het technisch uit tot in te realiseren details, begeleiden de bouw tot en met de oplevering. Bekijk hieronder de voordelen van Penning Architectuur en Stedenbouw.

Integraal ontwerp

Naast onze bouwkundige kennis nemen we in onze ontwerpen ook onze kennis van bedrijfskundige processen, duurzame energietechnieken en passiefhuis bouw mee.

Brede kennis en ervaring

Met ruim 25 jaar ervaring en brede kennis in architectuur kunnen we u helpen met de meest markante gebouwen.

Duurzame energie

Duurzame energietechnieken: De focus bij onze gebouwen ligt op milieu en energiezuinigheid. Zo leveren we panden die bijdragen aan een beter milieu en die voor u ook nog eens zuiniger zijn.

Focus op milieu en energiezuinigheid

Als architectenbureau realiseren wij ons terdege dat vergroening en verduurzaming ook beginnen bij ons. Door gebouwen met een focus op milieu en energiezuinigheid te ontwerpen, leveren wij panden op die vele decennia bijdragen aan het verlagen van de ecologische voetafdruk.

In onze ontwerpen werken wij volgens de onderstaande principes:

Trias Energetica:
1. Reduceer het energiegebruik
2. Wek energie op door middel van duurzame bronnen,
3. Gebruik fossiele brandstof zo efficiënt mogelijk

Trias Materialis:
1. Kies natuurlijk duurzame bouwmaterialen van dichtbij
2. Hergebruik bouwmaterialen
3. Gebruik niet duurzame bouwmaterialen zo efficiënt mogelijk

Creatieve oplossingen

Bent u opzoek naar een architectenbureau dat u kan helpen met een uitdagende opgave?

Onze ontwerpen kenmerken zich door creativiteit waarbij wij het maximale uit elke situatie halen. Samen zoeken we altijd naar een passende en te realiseren oplossing. Plan een kennismakingsgesprek in, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Creatieve oplossingen

Bent u opzoek naar een architectenbureau die u kan helpen met een uitdagend project?

Onze ontwerpen kenmerken zich door creativiteit waarbij wij het maximale uit elke situatie halen. Samen zoeken we altijd naar een passende oplossing. Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Reviews

Benieuwd hoe voorgaande klanten onze samenwerking hebben ervaren? Bekijk hier de review van klanten die wij al hebben mogen helpen met het opzetten van hun project.

Stadstoezicht & Cameratoezicht

Klant

“We beleven het als zeer prettig en aangenaam, het oogt veel ruimer terwijl we met veel minder vierkante meter toe konden. Daardoor hadden we budget voor andere dingen en hebben we ieder jaar voordeel. De kosten voor de exploitatie zijn enorm verminderd.”

Testo

Klant

“Je hebt een goed gevoel voor nieuwe kansen, door die ook te durven benoemen hebben we een nieuw bedrijfsonderdeel kunnen opzetten waardoor we nu veel meer contact met onze klanten krijgen en behouden”

Onze missie

Onze missie is om het maximale uit elke situatie te halen en gebouwen te realiseren die perfect passen bij de wensen van onze klanten met de focus op milieu en energiezuinigheid.

Onze visie

Onze visie is om door middel van een duurzame en milieubewuste gebouwen bij te dragen aan het verlagen van onze ecologische voetafdruk en gebouwen te maken die flexibel zijn, zodat veranderingen in de gebruiksvraag in de toekomst makkelijk te realiseren zijn.

Samenwerkingen

Penning Architectuur is aangesloten bij de BNA. Branchevereniging voor Nederlandse Architecten. Penning Architectuur en Stedenbouw, ir. K.H.W. Penning, architect BNA, is ingeschreven in het architectenregister.

Daarnaast werkt Penning Architectuur en Stedenbouw o.a. samen:

WMOarchitect.nl

We zijn één van de architecten van wmoarchitect.nl

WMOarchitect.nl Penning Architectuur en Stedenbouw werkt samen in wmoarchitect.nl. We delen kennis, ervaring en netwerk in het ontwerpen van maatwerk voor slimme woningaanpassingen voor mensen met een specifieke zorgvraag of een beperking.

StroApp.nl

Coöperatie StroApp B.A.
Wij werken samen in de coöperatie StroApp om op professionele wijze gebouwen te realiseren met natuurlijk duurzame materialen.

We zijn lid van de Coöperatie StroApp B.A.

Buitenland

Er zijn nog steeds samenwerkingscontacten met buitenlandse architectenbureaus. In Spanje zijn verschillende projecten gerealiseerd. Verder is er ervaring met projecten in Duitsland en Frankrijk.

”Het perfecte ontwerp begint niet bij ons, maar bij u. Wij luisteren, vragen, inventariseren en werken samen naar een karakteristiek en creatief eindresultaat.”

Vraag of opmerking?

Heeft u een vraag of wilt u uw ideeën bespreken? Neem contact met ons op, dan helpen we u graag verder. U kunt ons bereiken door te bellen naar +31 36 5348126 of een mail te sturen naar architect@kpas.nl. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug om al uw vragen te beantwoorden.

"Het perfecte ontwerp begint niet bij ons, maar bij u. Wij luisteren, vragen en inventariseren. Vervolgens adviseren wij en werken we integraal naar een karakteristiek maar bovenal een gedragen eindresultaat.''

ir. Karin H.W. Penning, architect BNA

Van droom tot werkelijkheid

Uw droom echt werkelijkheid laten worden?

Wij luisteren naar uw wensen en zoeken samen naar de meest geschikte oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan een kennismakingsgesprek in, dan bespreken we samen uw wensen.

Van droom tot werkelijkheid

Uw droom echt werkelijkheid laten worden?

Wij luisteren naar uw wensen en zoeken samen naar de meest geschikte oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan een kennismakingsgesprek in, dan bespreken we samen uw wensen.