Van idee tot realisatie

Onze werkwijze

Benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk hier de stappen die we samen doorlopen om tot de werkelijke realisatie van uw project te komen.

Van idee tot realisatie

Onze werkwijze

Benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk hier onze werkwijze en ontdek hoe we samen van idee tot realisatie komen

Altijd een maatwerk oplossing

Bekijk hieronder hoe wij te werk gaan

1. Omschrijf uw vraagstuk

Geef aan wat er moet gebeuren zodat wij een goed beeld hebben van uw wensen en wij dit samen met u kunnen doornemen.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens een kennismakingsgesprek leren we u en uw wensen beter begrijpen. We kijken welke fases van ons werk voor uw project van toepassing zijn/gewenst zijn. We kijken samen naar de verschillende mogelijkheden en denken met u mee over het ultieme resultaat.

3. Offerte ontvangen

Als u met ons aan de slag wilt gaan zullen we een offerte opstellen waarin we de afspraken vastleggen en geven we een overzicht van de verschillende fases en werkzaamheden die uitgevoerd kunnen gaan worden.

4. Aan de slag!

Wanneer u akkoord heeft gegeven kunnen we aan de slag gaan. In de offerte wordt al aangegeven dat we in verschillende fases verschillende werkzaamheden doen. Afhankelijk van uw wensen en de projectomvang betrekken we u in meer of mindere mate per fase in de voortgang van het ontwerpproces. Wij houden u op de hoogte van de fases en zorgen dat alles soepel verloopt.

Wij realiseren projecten voor meerdere sectoren.

Van reguliere woningbouw tot ontwerpen in het publieke domein.

Woningbouw

Van dakopbouw tot aan een volledige naar wens ontworpen woonobject.

Commerciële

Van bedrijfspand tot een gezondheidscentrum met meerdere specialisten

Publieke domein

Van school, gemeentehuis tot volledige functioneel recycling perron.

Waarom Penning Architectuur en Stedenbouw?

Door middel van onze ruime kennis en ervaring ontwerpen we integraal waarbij we panden opleveren die vele decennia bijdragen aan het verlagen van onze ecologische voetafdruk. We ontwerpen de ruimte, berekenen volgens bouwbesluit en de BENG, vragen de vergunning aan, werken het technisch uit tot in te realiseren details, begeleiden de bouw tot en met de oplevering. Bekijk hieronder de voordelen van Penning Architectuur en Stedenbouw.

Integraal ontwerp

Naast onze bouwkundige kennis nemen we in onze ontwerpen ook onze kennis van bedrijfskundige processen, duurzame energietechnieken en passiefhuis bouw mee.

Brede kennis en ervaring

Met ruim 25 jaar ervaring en brede kennis in architectuur kunnen we u helpen met de meest markante gebouwen.

Duurzame energie

Duurzame energietechnieken: De focus bij onze gebouwen ligt op milieu en energiezuinigheid. Zo leveren we panden die bijdragen aan een beter milieu en die voor u ook nog eens zuiniger zijn.

Reviews

Benieuwd hoe voorgaande klanten onze samenwerking hebben ervaren? Bekijk hier de review van klanten die wij al hebben mogen helpen met het opzetten van hun project.

Cameratoezicht

Klant

"We beleven het als zeer prettig en aangenaam, het oogt veel ruimer terwijl we met veel minder vierkante meter toe konden. Daardoor hadden we budget voor andere dingen en hebben we ieder jaar voordeel. De kosten voor de exploitatie zijn enorm verminderd."

Testo

Klant

"Je hebt een goed gevoel voor nieuwe kansen, door die ook te durven benoemen hebben we een nieuw bedrijfsonderdeel kunnen opzetten waardoor we nu veel meer contact met onze klanten krijgen en behouden"

Onze diensten

Voor elk project die wij doen bieden wij ook een aantal diensten aan. Bekijk hier welke dat zijn.

Wij zijn aangesloten bij de BNA- Branchevereniging van Nederlandse architecten.

Wij werken volgens de CR 2013 voor wat betreft kleine opdrachten en opdrachten voor particulieren en volgens de DNR 2011-juli2013 voor wat betreft opdrachten voor rechtspersonen, organisaties, overheden en niet particulieren.

Z

Haalbaarheidsonderzoek

Z

Programma van eisen

Z

Strategisch ruimtelijk advies

Z
Schetsplan en vlekkenplan
Z

Voorontwerp en definitief ontwerp

Z
Technisch Ontwerp/Bestek
Z
Splitsingstekening
Z

BENG berekening

Z

Integratie constructieve aspecten

Z

Integratie installaties

Z

Bouwfysica

Z

Bouwbesluit berekeningen

Betrokken

Bent u opzoek naar een betrokken architectenbureau die u meeneemt in het gehele proces?

Alle stappen die we nemen doen we samen met u. We houden u op de hoogte van de voortgang en betrekken u bij het proces. Benieuwd naar de mogelijkheden. Plan een kennismakingsgesprek in, dan bespreken we samen uw wensen.

Betrokken

Bent u opzoek naar een betrokken architectenbureau die u meeneemt in het gehele proces?

Alle stappen die we nemen doen we samen met u. We houden u op de hoogte van de voortgang en betrekken u bij het proces. Benieuwd naar de mogelijkheden. Plan een kennismakingsgesprek in, dan bespreken we samen uw wensen.