Project

De Watertuin

Benieuwd naar het ontwerpen van De Watertuin? Bekijk hier alles over dit project.

Project

De Watertuin

Benieuwd naar het ontwerpen van De Watertuin? Bekijk hier alles over dit project.

Het vraagstuk van van de opdrachtgever

De watertuin is een school voor speciaal onderwijs. Oorspronkelijk is het bestaande pand ontworpen voor 3 verschillende onderwijsvormen: regulier basisonderwijs, LOM onderwijs en MLK onderwijs, wat door de groei van Almere veranderd is naar alleen Speciaal Basisonderwijs. Het pand was toe aan een renovatie en een optimalisatie, een upgrading. Regelmatig verdwaalden er mensen in het pand. Daarnaast was er vraag naar specifieke functies die in het pand moesten worden geïntegreerd. Ruimtes voor computerles, kookonderwijs en remedial teaching naast een bibliotheek moesten worden toegevoegd.

De oplossing van Penning Architectuur

De buitenkozijnen zijn verbeterd en vervangen. De indeling van de kozijnen is geoptimaliseerd en verbeterd. Het resultaat is meer daglichttoetreding en minder kwetsbare te openen delen. De ventilatie is verbeterd. Door de kastenwanden, die de grens vormden tussen lokaal en gang, te verwijderen werden de lokalen iets vergroot en kon er meer daglicht via de gang in de lokalen toe treden. Door een duidelijk gangenplan te maken konden de oorspronkelijke drie verschillende scholen een logische verbinding krijgen. Dit is nog eens ondersteund door de toiletgroepen per deel een eigen kleur te geven. Alle ruimtes zijn opnieuw afgewerkt en hebben zo een nieuwe frisse uitstraling gekregen. Ook aan de buitenzijde is het oorspronkelijke gewassen beton bij de entrees verbijzonderd door deze delen te kleuren en om zo het geheel een aangenamer ritme te geven. Tevens zijn opklim-mogelijkheden verkleind en is de beglazing versterkt zodat het vandalisme is verminderd.

Feedback van de klant.

N.a.v. mijn vraag: zijn ze echt in de patio’s geweest? Wij zijn al zo blij dat ze door de goede beglazing niet meer binnen kunnen komen.

Naam: W Jager
Functie: adjunct
Bedrijfsnaam: School voor speciaal onderwijs de Watertuin

De Watertuin

Soort

Bestaande bouw veranderen

Projectomvang

ca 4000 m²

Onderwijs

Renovatie en upgrading

Onze projecten

Benieuwd naar onze voorgaande projecten die wij al hebben mogen realiseren? Bekijk hier een greep uit onze projecten

Vraag of opmerking?

Heeft u een vraag of wilt u uw ideeën bespreken? Neem contact met ons op, dan helpen we u graag verder. U kunt ons bereiken door te bellen naar +31 36 5348126 of een mail te sturen naar architect@kpas.nl. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug om al uw vragen te beantwoorden.

"Het perfecte ontwerp begint niet bij ons, maar bij u. Wij luisteren, vragen en inventariseren. Vervolgens adviseren wij en werken we integraal naar een karakteristiek maar bovenal een gedragen eindresultaat.''

ir. Karin H.W. Penning, architect BNA

Projecten

Ben jij opzoek naar een architectenbureau voor jouw gebouw?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bespreken we samen de mogelijkheden.

Projecten

Ben jij opzoek naar een architectenbureau voor jouw gebouw?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bespreken we samen de mogelijkheden.